Satt vid datorn och såg någon reklam för fortum i periferin. Om jag fattade rätt så är de igång med att sätta upp ‘elstolpar’ där folk med priusar och G-wizar kan ladda upp deras kartonger på hjul med el. Helt vansinnigt.

Elbiblar som behöver laddas upp är inte framtiden. Det är ingen bra lösning och att människor på långresa ska stanna för att ladda upp sin bil känns inte helt genomtänkt när det tar mer än 10 timmar för batteriet att bli fulladdat. Långresor blir betydligt dyrare om man ska behöva ta in på hotell varje gång bilen behöver mer mat. Att istället stanna lite oftare, ta en fika och ladda bilen samtidigt känns inte heller skitkul efter 2 – 3 fikapauser á 3 – 4 timmar.

Bor man i CA kan man dessutom köpa en Honda FCX Clarity. Tanka den med komprimerat väte och du kommer minst lika långt som med en vanlig bil med vanlig tank på vanlig bensin. Inga nackdelar. Ur avgasröret kommer det också bara ut vatten. Bilar med samma konstruktion som Prius och G-wiz, d.v.s. att man måste ladda upp dem kommer dö ut så fort infrastrukturen kring den nya tekniken är i ordning.

Väte är framtiden och dessutom är den här nu, man kan ju för fasen köpa bilen nu visserligen bara i CA änu men det kommer ändras, så varför fortum slösar pengar på eluttag på stolpar vid vägar har jag ingen aning om.

Annonser