Nej, jag tänker inte skriva ”bad people kills good music” nu för jag har kommit över något mycket mer intressant att skriva om.

Jag surfar omkring på tradera och elektronikhemsidor med jämna mellanrum och märkte först och främst på tradera att många säljer sina HD-spelare till 360 för småpotatis. En auktion som avslutades för någon dag sen slutade med att en mindre lycklig säljare bara fick drygt 300 spänn(!) för sin HD-dvd men den nya ägaren gjorde inget kap direkt eftersom dennes HD-dvd förmodligen kommer vara fullkomligt värdelös om ett tag.

Efter lite googlande såg jag att Toshiba slutar tillverka HD-produkter och fler fall är att vänta för HD-dvd. Blu-ray som vi hittar i PS3 ser ut att vinna slaget mellan just blu-ray och HD-dvd. Om vi nu vänder oss till konsollvärlden så blir det allt klarare att PS3 kommer vara vinnaren i det långa loppet mot xbox. Microsoft står inte helt och hållet med byxorna nere eftersom de inte stoppade in HD-läsaren i xboxen och tur är väl det men någon gång i framtiden kommer de nog dock vara mer eller mindre tvungna att stoppa in en blu-ray-läsare i boxen. Som xbox-människa kommer det svida den dagen PS3-folket skrattar åt en när man kilar ut ur affären men en xbox med blu-ray-läsare i. Men men…

Så till sist: ge fan i att köpa någon HD-dvd, du kommer ångra det om ett tag. Det finns knappt några titlar på HD-dvd och detsamma gäller för blu-ray men blu-ray är formatet alla aktörer har valt att satsa på i framtiden. Köp en blu-ray-spelare någon gång i framtiden och välj då en PS3.

Annonser