Gliese 58120,5 ljusår bort ligger en stjärna vid namn Gliese 581 och tidigare har man hittat planeter som cirkulerar kring den röda dvärgen. Nu har ännu en planet hittats och av allt att dömma är planeten väldigt lik jorden. Troligtvis har den till och med rinnande vatten på sin ytan.
Enligt astronomerna ligger Planeten 15 gånger närmare sin sol än jorden och tur är det eftersom en röd jätte är betydligt svalare än vår sol. Avståndet gör att temperaturen på planeten blir behaglig för organismer och annat spännande krafs. Däremot tar det 13 jorddygn för planeten att göra ett varv runt Gliese 581 så vi måste kanske rucka lite på vår dygnsrytm.

Jag blir så fruktansvärt nyfiken! Trots min unga ålder kommer jag nog inte få veta så mycket om denna planet med det skadar inte att sträcka på fantasiknölarna lite.
20 ljusår är långt, men inte med astronomiska mått mätt så vi har i princip fått en ny kompis några kvarter bort. Jag tror att det finns annat liv i universumm och kanske närmare än jag trott men att det inte skulle finnas annat liv i universum överhuvudtaget är otänktbart. Vi ska inte luras av att vi inte har hittat något/några eller att vi inte har fått besök (trots att utomjordingar också borde ha tonåringar så tror jag de inte åker till jorden för att göra mönster på åkrar), avstånden i universum är bortom all fantasi. Vi har alltså inte ens skrapat på ytan, inte en mm.

 

tonåringarnas verk?

Annonser