Det var så länge sedan som 1999 Dylan Klebold och Eric Harris sköt sig in i historieböckerna för att kallblodigt ha mördat 12 elever och skadat ännu fler på Columbine High School.

Virginia TechMåndagen, 16/4-07, gör en man i 20-årsåldern dem sällskap. Ännu ett skottdrama har uspelat sig i USA och denna gång på ett universitet/universitetsområde i Blacksburg, Virginia. Denna gång lyckades mördaren ta med sig 33 andra elever in i döden, siffran över skadade sjunker medan siffran på avlidna stiger med tiden.

Vad krävs för att USA:s vapenlagar ska ändras? Varför händer inget? Lathet? Vet inte, men för att systemet ska ändras tror jag att det krävs otroligt mycket arbete.
”Det skulle bli en enorm svart marknad vilket skulle leda till strider mellan olika gäng bla bla bla” och ”det är inte vapen som dödar utan det är människor”.
De som menar att vapen dödar är helt fel ute, jag tror inte någon har påstått det överhuvudtaget. Förmodligen är det en fras vapenkramarna hittat på som något argument för att vapen inte är farliga. Ja, så det är människor som dödar men gör det skjutvapen till oskyldiga vertyg?
Lagen som ger människor rätten att ha ett par tre skjutvapen ligga där hemma ger också möjligheten till att eklare begå brott och det uppstår också lättare farliga situiationer där t.ex. beväpnade skjuter först och frågar sedan p.g.a. rädslan för att själv bli skjuten först.

Chansen att en fet unge äter mer godis och blir tjockare är så mycket större om godiset finns i köksskåpet, några steg från det kladdiga tangenbordet. Om godis och annat man blir fet av skulle vara olagligt skulle ungen troligtvis inte blivit fet från första början eftersom han/hon skulle inte göra sig besväret att köpa sina feta vapen olagligt. För det är olagligt och krångligt att få tag på.

Kan du tänka dig någon som inte fått tag på ett skjutvapen som springer in på en skola och lyckas döda 33 personer med en kniv? Om gärningen var välplanerad kanske han/hon skulle få tag på ett skjutvapen men ammunition för en halv armé skulle det nog inte gå att få tag på.

Annonser