En utav tröjornaMin vän berättade om att Hells Angels hade gnällt på en del av KappAhls dödskalletröjor för att trycket på dem var alltför likt Hells Angels logga. Jag kunde knappt tro det så jag jag gled in på DN.se för att ta en titt själv, och där var artikeln som följde upp dramat.
Nu har tröjorna som togs bort ur några affärer i Skåne hängts ut i affärerna igen. Det var efter att några Hells Angels-pojkar sagt att trycken på vissa plagg liknade deras logga för mycket och hävdat att det var varumärkesintrång som vissa kläder på KappAhls hyllor plockades bort. Som sagt är det nu tillaka efter att KappAhl anlitat en konsultfirma för att bedöma läget och deras slutsats visade att det inte var något varumärkesintrång. Meen det är en bedömningsfråga bla bla..

Polisen har börjat utreda saken, om t.ex. några hot förekom då några enskilda butiker plockade undan dödskalletröjorna. Hells Angels är inte precis kända för att reda ut saker på det hederliga viset så något fuffens kan säkert ha förekommit.

Hursomhelst säger väl den här incidenten en del om Hells Angels logga. Den är sååå tidlös – passar lika bra till härliga småbarn som till jättehäftiga knuttar, eller ja, de knuttarna har i och för sig inte växt upp…

Vad fördomsfull jag är, men bilden av Hells Angels är väldigt entydig i medierna. Det betyder inte på något sätt att alla Hells Angels-anhängare är idioter men en del är onekligen det och kulturen inom gänget gör inte saken bättre.

Artikeln i DN (verkar vara skriven i all hast)

Annonser